El sector del Transport és el primer consumidor d’energia de Catalunya, per davant de les indústries i del sector residencial. La mobilitat de persones i de mercaderies està lligada a forts impactes com ara la congestió i les emissions de gasos contaminants. La combustió de la gasolina i del gasoil, combustibles dels que el transport terrestre en depèn en la gairebé totalitat, emet per cada litre que es crema més de 2,4 kg de CO2; les partícules en suspensió i els òxids de nitrogen presents a l’atmosfera tenen com a principal responsable la combustió del gasoil. Aquesta realitat genera la necessitat de definir i actuar en estratègies que ens permetin reduir l’impacte de la mobilitat creixent.

 

En què consisteixen els cursos de conducció eficient?

L’Institut Català d’Energia posa a l’abast de tots els conductors la possibilitat de realitzar gratuïtament un curs de conducció eficient, on s’ensenyen tècniques per conduir el vehicle de forma més eficient, és a dir estalviant combustible.

El curs, amb una durada de 4 hores impartides de forma continuada ja sigui al llarg d’un matí o d’una tarda, consta d’una sessió teòrica i dues de pràctiques. Els coneixements són senzills però molt eficaços, T’ESTALVIARÀS FINS A UN 20% DE COMBUSTIBLE, DINERS I CONTAMINACIÓ!!!

Més de 100 autoescoles de tot Catalunya estan preparades per impartir els cursos. Al llarg del 2008 més de 5.000 persones podran realitzar-lo gratuïtament mitjançant la subvenció que l’Institut Català d’Energia ofereix a les autoescoles formades en conducció eficient.